Turvallisuus- ja riskienhallinta palvelut

Havaitsemisesta tulokselliseen toimintaan

Henkilökohtainen turvakartoitus

HALUATKO VARMISTAA ITSESI
JA PERHEESI TURVALLISUUDEN?

Ennakoi uhkatilanne

OLETKO JOUTUNUT UHKAILUN, VAINON TAI

KIUSAAMISEN KOHTEEKSI?

Asiakaspalaute

”Vanhempi poikamme oli jo pitkään ollut koulussa kiusaamisen kohteena ja meiltä rupesivat keinot loppumaan. Tuttavani antoi Tommin yhteystiedot ja hänen avullaan ymmärsimme mistä oli kysymys! Poikamme sai apua ja itsellekin tuli huomattavasti enemmän toimintamalleja miten kommunikoida opettajien kanssa.”

– Kahden kouluikäisen pojan äiti, Helsinki

”Minuun kohdistui jatkuvaa kiusaamista yhden ryhmän toimesta. Puhuin opettajalle, mutta ei se mihinkään loppunut. Kaverini auttoi minua löytämään itsepuolustusharrastuksen pariin ja treeneissä puhuttiin kiusaamisesta ja mitä voisi tehdä. Sitten yhtenä päivänä en enää väistänytkään ja kun yksi niistä tarttui kiinni, niin pelästyivät kun huusin täysillä ”IRTI” ja irrottauduin otteesta. Sen jälkeen olin vaan ”hullu ämmä”, mutta sain olla ihan rauhassa”.

Tyttö, 14v, Espoo.

”Olin tutustunut tähän nuoreen mieheen yksissä bileissä ja vaikutti ihan mukavalta kaverilta. Kun sitten ryhdyttiin seurustelemaan, niin huomasin nopeasti, että hän rupesi rajoittamaan mun menoja, puuttumaan mun kaveri piiriin jne. No laitoin sitten poikki sen, mutta tää neropatti olikin yksi ilta odottamassa mua ovella ja tunki sisään. No ei siinä mitään onneksi tapahtunut, mutta säikähdin ihan sikana. Tunsin Tommin kaverin kautta ja pyysin apua. Pari viikkoa siinä meni, kun se yritti soittaa ihan hulluna ja pommittaa mua viesteillä, mutta Tommin neuvojen avulla mä käänsin sen pelin siihen, että minä päätin koska ollaan yhteyksissä ei hän. Sitten se vaan lopetti. Ja Hyvä niin”.

Nainen 28v, Helsinki

Havaitsemisesta tulokselliseen toimintaan

Koulukiusaaminen on valtava ongelma. Eri tutkimusten mukaan jopa 6–10 % koululaisista kokee kiusaamista viikoittain. Tämä tarkoittaa yli 50 000 lasta ja nuorta! Miten tämä on yhä mahdollista?

Yrityksille

Olen viimeisen viidentoista vuoden ajan auttanut ihmisiä uhkaavan käytöksen analysoinnissa ja uhkatilanteiden hallinnassa.

Lähisuhdeväkivalta

Toinen keskeinen ryhmä, jota olen vuosien varrella auttanut on lähisuhdeväkivallan uhrit. Joskus jopa vuosikausia kestänyt uhkailu.

|

Koulukiusaamisen

Positiivista on, että tänä päivänä useat näistä asioista tulevat esille. Positiivista ovat myös erilaiset hankkeet ja menetelmät, joilla kouluissa yritetään kiusaamista hallita.

Ammattilaisille

Turvallisuusala on kehittynyt voimakkaasti erityisesti viimeisen 25 vuoden aikana, jota olen päässyt läheltä seuraamaan ja olemaan mukana.